Välkommen till oss!

Hos oss får du tillgång till en kunnig och serviceinriktad personal som sätter dig i fokus! Våra läkare är specialister i allmänmedicin, ortopedi och hudsjukdomar. Våra läkare hjälper dig med akuta åkommor som inte kräver sjukhusvård. De undersöker, utreder, behandlar och remitterar vid behov. 

På vardagskvällar och helger hänvisar vi till primärvårdsjouren som ligger i anslutning till akutmottagningen på Helsingborgs Lasarett. Jouren är öppen måndag-fredag 17-20 samt lördag, söndag och helgdagar 10-20. Telefonnumret är 042-406 80 30.

Vårdutbud

Vaccinationsmottagning
Vaccinationsmottagning

Kom till oss när du behöver vaccinera dig inför resor, mot TBE och HPV samt mot säsongsinfluensan. Du behöver inte vara listad här för att vaccinera dig.

KBT-terapi
KBT-terapi

Du som lider av psykisk ohälsa är välkommen till oss på Privatläkarna för att boka tid hos socionom. Vår mottagning är ackrediterad av Region Skåne för KBT terapi.

Sköterskemottagning
Sköterskemottagning

Våra sjuksköterskor kan ge råd om sjukdom och hälsa samt utför sjukvårdande behandlingar såsom såromläggningar, provtagningar, injektioner, blodtryckskontroller mm.

Sjukgymnastik
Sjukgymnastik

Sjukgymnasten undersöker, förebygger och behandlar funktionsstörningar som begränsar eller hotar att begränsa människans rörelseförmåga.

Diabetesmottagning
Diabetesmottagning

Vår diabetesmottagning erbjuder dig diabeteskontroller samt regelbundna besök. Du får information och rådgivning om din sjukdom och diabeteshjälpmedel.

Läkarmottagning
Läkarmottagning

Våra läkare hjälper dig med att undersöka, bedöma besvär, ställa diagnos och behandla enklare åkommor och svårare kroniska sjukdomar.

Äldrevårdsmottagning
Äldrevårdsmottagning

Vår äldrevårdsmottagning tar hand om dig som är över 75 år och äldre. Vi har tillgång till ett brett utbud av specialister och sköterskor samt annan kompetens.

Arbetsterapi
Arbetsterapi

Arbetsterapi används för att mildra aktivitetsproblem som en sjukdom/skada kan skapa för att hjälpa patienter att komma tillbaka till ett mer normalt vardagsliv.

Provtagning
Provtagning

Vår provtagningsmottagning sköts av våra sköterskor och är öppen större delen av dagen för att du som patient ska kunna boka in en tid som passar dig.

Dietist
Dietist

Dietisten arbetar med kostbehandling vid till exempel diabetes, övervikt, högt blodtryck, undernäring, sväljsvårigheter, allergier.

På vår läkarmottagning arbetar läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin. De hjälper dig med attt undersöka, bedöma besvär, ställa diagnos och behandla enklare åkommor och svårare kroniska sjukdomar. Om läkaren bedömer att patienten behöver utredning och behandling av någon annan specialistläkare, remitteras patienten vidare dit. Våra läkare utför också hälsokontroller, för både företag och privatpersoner.

Vi erbjuder medicinska bedömningar för utskrift av intyg – körkortsintyg samt friskintyg.

Vi har tidsbeställd mottagning till våra läkare och erbjuder även hembesök vid behov.

Vänligen var i god tid till ditt besök. Parkera företrädesvis inne i parkeringshuset i Knutpunkten där betalning kan ske i efterhand då det är svårt att veta längden på ditt besök. Välkommen!

Distriktssköterskan är en sjuksköterska som har specialiserat sig i öppen hälso- och sjukvård. Våra sjuksköterskor kan ge råd om sjukdom och hälsa och kan även skriva ut vissa läkemedel och hjälpmedel. De utför också sjukvårdande behandlingar såsom såromläggningar, borttagning av stygn, provtagningar, injektioner och blodtryckskontroller. Vi erbjuder 24-timmars blodtrycksmätning samt vaccinationer (resevaccinHPV-vaccin, TBE-vaccin och influensavaccin).
Det är sjuksköterskorna tar hand om dina frågeställningar när du ringer till vår telefonrådgivning.

Vi har tidsbokad provtagning mellan kl 08-12 samt 13-15 varje dag utom fredagar, då du kan komma mellan 08-12. Du bokar tid för provtagning genom att logga in på www.1177.se eller ringa oss på 042-18 70 00 (telefontid för tidsbokning provtagning ti-fre 08-17).

Vänligen var i god tid till ditt besök. Parkera företrädesvis inne i parkeringshuset i Knutpunkten där betalning kan ske i efterhand då det är svårt att veta längden på ditt besök. Välkommen!

Du som lider av psykisk ohälsa är välkommen till oss på Privatläkarna för att boka tid hos vår socionom. Vår mottagning är ackrediterad av Region Skåne för KBT terapi.

Våra allmänläkare gör en första bedömning och skriver remiss till socionom vid behov. Socionomen tar emot patienter med aktuella problem som påverkar den psykiska hälsan.

Det kan till exempel röra sig om:

Vi har tagit fram en broschyr till dig som bor i Helsingborgsområdet och som söker någon att prata med. Titta gärna i den här.

Vänligen var i god tid till ditt besök. Parkera företrädesvis inne i parkeringshuset i Knutpunkten där betalning kan ske i efterhand då det är svårt att veta längden på ditt besök. Välkommen!

Hos oss kan du vaccinera dig inför resor, mot TBE och HPV samt mot säsongsinfluensan. Kontakta oss på
042-18 70 00 för att boka din tid!

Influensa
Varje år insjuknar 2-10% av befolkningen i influensa under perioden december-april.
Personer i hög ålder och/eller med underliggande sjukdomar kan drabbas allvarligare än unga personer som ofta är friska igen efter en vecka. Vaccinationen sänker risken för att drabbas av influensan och minskar sjukfrånvaron. Samtidigt minskar risken för influensarelaterade komplikationer. Under höst och vinter erbjuder vi influensavaccination.

Fästingar
Fästingbett kan orsaka TBE som är en allvarlig virussjukdom.
TBE vaccinationen ger dig ett skydd mot sjukdomen. För att behålla skyddet behövs en påfyllnadsdos vart tredje till femte år.

Vaccination mot livmoderhalscancer
Från och med januari 2013 utökas erbjudandet om gratis vaccination mot HPV-virus som kan orsaka livmoderhalscancer och kondylom. Det gäller nu även tjejer till och med 26 år! Sedan 1 februari 2012 är HPV vaccinationen gratis för alla tjejer födda 1993 till 1998. Tjejer födda efter 1999 vaccineras i skolan genom skolhälsovården i årskurs 5. Det är tre sprutor som gäller för fullt skydd. Och för att få hela vaccinationen gratis ska den sista sprutan tas senast dagen innan man fyller 27!

Resevaccin
Vi tar emot både vuxna och barn som vill vaccinera sig inför utlandsresan. Vad du behöver beror på resmål, reslängd och dina tidigare vaccinationer. Kontakta oss för mer information!

Sjukgymnastik omfattar kunskaper om och studier av människan i rörelse med avseende på hennes förmåga att uppfatta, ta tillvara, kontrollera och använda sin kropp på ett ändamålsenligt sätt och med hänsyn till de krav som den fysiska och sociala miljön ställer på henne.

Sjukgymnasten undersöker, förebyggar och behandlar funktionsstörningar som begränsar eller hotar att begränsa människans rörelseförmåga. Syftet är att förbättra möjligheterna att klara det dagliga livets krav.

Privatläkarna samarbetar med Helsingborgs Fysios fysioterapeuter.

Vår diabetesmottagning erbjuder dig diabeteskontroller samt regelbundna besök. Du får information och rådgivning om din sjukdom och vi utför även förskrivning av diabeteshjälpmedel.

Läs mer om:

Vänligen var i god tid till ditt besök. Parkera företrädesvis inne i parkeringshuset i Knutpunkten där betalning kan ske i efterhand då det är svårt att veta längden på ditt besök. Välkommen!

Provtagning sker i vårt laboratorium. Vi har tidsbokad provtagning mellan kl 08-12 samt 13-16 varje dag utom fredagar, då du kan komma mellan 08-12. Du bokar tid för provtagning genom att logga in på www.1177.se eller ringa oss på 042-18 70 00 (telefontid för tidsbokning provtagning mån-fre 08-17).

För dig som har fått info om att du ska ta fasteprov:
Fasta innebär att man från kl 22 dagen före provtagningen varken får äta eller dricka, möjligtvis kan ett litet glas vatten på morgonen innan provtagningen vara tillåtet.

För dig som ska lämna urinprov gäller:
Tag provet från morgonurinen (första urinen efter uppvaknandet).

Du kan lämna ditt urinprov på vårt laboratorium mån-tor 08-12, 13-16 samt fre 08-12. Måndag och tisdag har vi ökad beläggning så kom gärna övriga dagar om det passar. (OBS – gäller enbart för lämnande av urinprov, all övrig provtagning måste tidsbokas via 1177.se eller telefon 042-18 70 00).

Är du Werlabskund? 

Privatläkarna gör utför provtagning åt Werlabs kunder. Dessa provtagningar utförs på mån-tor 08-15 och ska bokas via 1177.se alternativt ring 042-18 70 00. (Observera att vi inte kan ta Werlabs-proverna efter kl 15 mån-tor eller på fredagar).

För den enskilda människan är arbetsterapi länken mellan sjukdomstid och vardagens aktiva liv. Arbetsterapi behövs för att lösa eller mildra de aktivitetsproblem som en sjukdom eller skada ibland skapar och därmed möjliggöra för patienten att komma tillbaka till ett vardagsliv som liknar det personen hade före sjukdomen eller skadan.

Dietisten arbetar med kostbehandling vid olika tillstånd som till exempel ohälsosamma matvanor, diabetes, övervikt, höga blodfetter, högt blodtryck, undernäring, sväljsvårigheter, allergier, intoleranser och olika mag-/tarmbesvär. Du kan få träffa dietist efter kontakt med läkare eller övrig vårdpersonal.

Privatläkarna samarbetar med dietist Saly Hnoosh.

Vår äldrevårdsmottagning tar hand om dig som är över 75 år och dina behov på ett mer anpassat sätt. Vi har tillgång till allmänläkare, sjuksköterskor, psykolog, ögonläkare, hudläkare, sjukgymnast samt dietist.
Dessutom erbjuder vi
• Ett telefonnummer till sjuksköterska utan knappval
• Längre besökstider vid behov
• Möjlighet för anhöriga att ringa till oss för att få stöd och råd
• Hembesök vid behov
• Provtagning
• Läkemedelsgenomgångar
• Kontakt efter utskrivning från sjukhus

Alla besök till äldrevårdsmottagningen bokas per telefon. Telefonnumret till mottagningen är 042-18 70 07.
Våra telefontider är mån-fre 9-12.

Välkommen!